Sposób przygotowania:
Cupcake kokosowe z kremem lemon curd
Lemon curd:
Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści, a krem zgęstnieje. Przelewamy do miseczki i chłodzimy.
Cupcake kokosowe:
Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. W misie miksera umieszczamy jajka, olej i cukier - miksujemy. Gdy składniki się połączą, stopniowo dodajemy mąkę - cały czas miksując. Papilotki napełniamy masą. Babeczki pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. Babeczki studzimy.
Mascarpone ubijamy z pudrem i lemon curd.
Kremem dekorujemy babeczki.
Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści, a krem zgęstnieje. Przelewamy do miseczki i chłodzimy.
Cupcake kokosowe:
Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. W misie miksera umieszczamy jajka, olej i cukier - miksujemy. Gdy składniki się połączą, stopniowo dodajemy mąkę - cały czas miksując. Papilotki napełniamy masą. Babeczki pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. Babeczki studzimy.
Mascarpone ubijamy z pudrem i lemon curd.
Kremem dekorujemy babeczki.
robaczek