Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Muffinki bananowo-kokosowe z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne, pożywne i wilgotne w środku muffinki. Proste w przygotowaniu. Idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek.

Muffinki bananowo-kokosowe z rodzynkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki bananowo-kokosowe z rodzynkami

 

  • mąka pszenna 1 i 2/3 szklanki
  • banan 2 dojrzałe sztuki
  • rodzynki 1/2 szklanki
  • cukier 1/2 szklanki
  • wiórki kokosowe 3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • mleko 1/2 szklanki
  • olej rzepakowy 1/4 szklanki
  • jajko 1 szt

Sposób przygotowania:

Muffinki bananowo-kokosowe z rodzynkami
Do dużej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Dodajemy rodzynki i banany pokrojone w kostkę. Mieszamy.

Do drugiej miski wlewamy mleko, dodajemy olej i jajko. Mieszamy trzepaczką, a następnie wlewamy zawartość miski do suchych składników. Mieszamy krótko, tylko do momentu połączenia się składników.

Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy łyżką ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 18 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Muffinki bananowo-kokosowe z rodzynkami
Do dużej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Dodajemy rodzynki i banany pokrojone w kostkę.
Muffinki bananowo-kokosowe z rodzynkami
Do drugiej miski wlewamy mleko, dodajemy olej i jajko. Mieszamy trzepaczką.
Muffinki bananowo-kokosowe z rodzynkami
Mieszamy krótko, tylko do momentu połączenia się składników.
Muffinki bananowo-kokosowe z rodzynkami
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy łyżką ciasto.