Sposób przygotowania:
Muffinki bananowo-kokosowe z rodzynkami
Do dużej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Dodajemy rodzynki i banany pokrojone w kostkę. Mieszamy.
Do drugiej miski wlewamy mleko, dodajemy olej i jajko. Mieszamy trzepaczką, a następnie wlewamy zawartość miski do suchych składników. Mieszamy krótko, tylko do momentu połączenia się składników.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy łyżką ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 18 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Do drugiej miski wlewamy mleko, dodajemy olej i jajko. Mieszamy trzepaczką, a następnie wlewamy zawartość miski do suchych składników. Mieszamy krótko, tylko do momentu połączenia się składników.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy łyżką ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 18 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.