Sposób przygotowania:
Ćwiartki z kurczaka z piekarnikaETAP 1:
Do miseczki włożyć jogurt, miód, ketchup, sos sojowy, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek , gałkę muszkatołową i pieprz.
ETAP 2:
Wszystkie składniki marynaty wymieszać.
ETAP 3:
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, obtoczyć w marynacie, szczelnie przykryć i włożyć na 2-3 godziny do lodówki.
ETAP 4:
Następnie oprószyć mieloną papryką, przełożyć do rękawa foliowego, polać olejem, zamknąć, włożyć do naczynia żaroodpornego.
Rękaw w kilku miejscach przebić wykałaczką.
Naczynie z mięsem włożyć do piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni.
ETAP 5:
Po upływie 35-40 minut przeciąć rękaw aby mięso nabrało ładnego koloru i skórka zrobiła się chrupiąca.