aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

ćwikła w słoikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna ćwikła na kanapki.

ćwikła w słoikach

Składniki:

ćwikła w słoikach

 

Sposób przygotowania:

ćwikła w słoikach
Buraczki obieramy, ja obieram w rękwaiczkach by uniknąć zabarwienie rąk od buraczków. Buraczki gotujemy do miękkości ok 15-20 minut. Ugotowane buraczki ścieramy na tarce o mniejszych oczkach. Jabłka obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce. Chrzan możemy dodać kupny w słoiczku, ale lepiej będzie jeśli sami zetrzemy, będzie bardziej aromatyczny. Mieszamy. Polewamy sokiem z cytryny i doprawiamy. Przekładamy do sloikow i pasteryzujemy.