iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ćwikła w słoiku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wykorzystujmy dary jesieni, przede wszystkim taniość dobrych jesiennych warzyw. Do takich warzyw należą buraki. Niska cena dużo zdrowia. Ćwikła wspaniale pasuje do mięs więc dlaczego jej nie zrobić i nie zamknąć w słoiku ??

Ćwikła w słoiku

Składniki:

Ćwikła w słoiku

 

 

  • 6 łyżek tartego chrzanu

 

 

 

 

  • cukier do smaku ok 6 łyżek

Sposób przygotowania:

Ćwikła w słoiku
Buraki dobrze myjemy i gotujemy do miękkości. Odstawiamy zimne obieramy.

Ścieramy na tarce drobne oczka. Do startych buraków dodajemy sól, cukier i chrzan. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku wyciskamy czosnek do ćwikły.

Przygotowaną ćwikłę przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy. Pasteryzujemy 15 min.