WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1025]

Cynamonowa kasza manna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kasza manna ugotowana na mleku z dodatkiem cynamonu i cukru waniliowego. Idealna na śniadanie lub podwieczorek.

Cynamonowa kasza manna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cynamonowa kasza manna

 

  • ok. 300ml zimnego mleka
  • 2 łyżki kaszy manny
  • szczypta cynamonu
  • 0,5 łyżeczki cukru waniliowego
  • 0,5 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Cynamonowa kasza manna

ETAP 1:

250 ml zimnego mleka odmierzyć i przelać do rondelka lub garnka o grubszym dnie. Wsypać szczyptę cynamonu i podgrzewać, aż mleko się zagotuje.

W między czasie do szklanki wsypać 2 płaskie łyżki kaszy manny i wlać pozostałe 50 ml zimnego mleka i wymieszać. Wlać roztwór na gotujące się mleko i mieszając gotować, aż kasza zgęstnieje.

Dosłodzić kaszę cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. Kaszę przelać na talerz i podawać na gorąco.

Cynamonowa kasza manna
Cynamonowa kasza manna ugotowana w rondelku
Cynamonowa kasza manna
Cukier zwykły i waniliowy dodany do kaszy manny
Cynamonowa kasza manna
Kasza manna rozrobiona w odrobinie zimnego mleka
Cynamonowa kasza manna
Szczypta cynamonu dodana do zimnego mleka