SUPERPRZEPIS

Ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą

  • 2
  • Di bloguje
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 160
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą

Ciasteczka smakują rewelacyjnie - są takie chrupiące, niezbyt słodkie i delikatne w smaku. Koniecznie spróbujcie, a zapewniam, że bardzo Wam posmakują!

Składniki:

Ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą

9-10 sztuk:

Sposób przygotowania:

Ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą

Masa:

Ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą
Masę na ciastka najlepiej mieszać za pomocą dłoni.

Wszystkie składniki na ciasteczka (oprócz czekolady) należy połączyć - najlepiej za pomocą dłoni.
Na końcu wmieszać uprzednio posiekaną czekoladę.

Formowanie:

Ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą
Ciastek nie należy spłaszczać całkowicie na płasko.

Z masy należy uformować kulki wielkością przypominające spory orzech włoski.
Każdą kuleczkę spłaszczyć i umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczenie:

Ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą
Ciasteczka powinny być lekko zapieczone.

Ciastka piec w rozgrzany piekarniku przez około 18 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

ciastka okazje