Dorcia

Dorcia

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Cynamonowa rozkosz Dorci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne nalesniczki w innej odslonie:)

Cynamonowa rozkosz  Dorci

Składniki:

Cynamonowa rozkosz Dorci

 

  • Na nalesniki:

 

  • 250g maki
  • szklanka mleka
  • 5 lyzek wody
  • 1 jajko
  • olej do smazenia
  • cynamon
  • szczypta soli
  • Na mase budyniowo twarozkowa:

 

  • 1 budyn waniliowy
  • 1 mango
  • twarozek homogenizowany
  • 2 szklanki mleka do gotowania budyniu
  • cukier
  • cukier waniliowy

 

 

Sposób przygotowania:

Cynamonowa rozkosz Dorci
Nalesniki: Mleko polaczyc z maka,jajkiem ,woda ,sola,cynamonem odstawic ciasto na pol godziny ,nastepnie usmazyc nalesniki. Ugotowac budyn jesli nie slodzony to odrobine poslodzic,wszystko zalezy od naszych upodoban.Budyn wystudzic ,wymieszac z serkiem homogenizowanym na jednolita mase .Mase oslodzic wg gustu i dodac cukier waniowy..Mango umyc,obrac pokroic w kostke,czesc wymieszac z budyniowo-twarozkowa masa czesc zostawic do dekoracji.Cieple nalesniki wykladac na ogrzany talerz,skladac na pol na wierzch ulozyc mase twarozkowo-budyniowa i na to ulozyc pokrojone mango..Ja ozdobilam dodatkowo plasterkami kiwi i talerz posypalam cynamonem.Smacznego.