Sposób przygotowania:
Cynamonowe mleko owsiane
Płatki owsiane zmielić blenderem lub młynkiem. Przesypać do miski.
Dodać złamaną laskę kory cynamonu. Zalać wszystko wrzątkiem.
Nakryć i odłożyć na około 60 minut.
Następnie całość dokładnie przemieszać. Przecedzić przez sito, dodatkowo uciskając masę drewnianą pałką.
Mleko odcisnąć przez pieluchę tetrową lub gazę. Odłożyć do całkowitego ostygnięcia i schować mleko do lodówki.
Smacznego!
Dodać złamaną laskę kory cynamonu. Zalać wszystko wrzątkiem.
Nakryć i odłożyć na około 60 minut.
Następnie całość dokładnie przemieszać. Przecedzić przez sito, dodatkowo uciskając masę drewnianą pałką.
Mleko odcisnąć przez pieluchę tetrową lub gazę. Odłożyć do całkowitego ostygnięcia i schować mleko do lodówki.
Smacznego!