Sposób przygotowania:
Koktajl owsiany z dynią i bananem
Siemię lniane wsypać do młynka i zmielić na pył. Do rondelka wlać połowę mleka, wsypać płatki owsiane, postawić na gaz. Dodać puree z dyni (użyłam mrożonego), wsypać siemię lniane.
Zagotować, zdjąć z ognia, przestudzić. Dodać pozostałe mleko i obrane, pokrojone w kawałki banany. Zmiksować blenderem na idealnie gładki koktajl.
Dosłodzić do smaku ksylitolem (w zależności od dojrzałości bananów, u mnie 1 łyżka ksylitolu). Podawać od razu lub schłodzić.
Zagotować, zdjąć z ognia, przestudzić. Dodać pozostałe mleko i obrane, pokrojone w kawałki banany. Zmiksować blenderem na idealnie gładki koktajl.
Dosłodzić do smaku ksylitolem (w zależności od dojrzałości bananów, u mnie 1 łyżka ksylitolu). Podawać od razu lub schłodzić.