Sposób przygotowania:
Mini serniczki bananowe z kawową piankaSerniczki:
Ser zmiksować na gładko z mlekiem w blenderze.
ETAP 2:
Do sera dodać pokrojonego banana i ksyliol oraz wodę różaną. Znów zmiksować.
ETAP 3:
Żelatynę zalać 2 łyżkami wody i zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Do masy serowej cienki strumieniem wlewać żelatynę i mieszać aby nie było grudek. Przelać do foremek do deserów na zimno. Wstawić do lodówki na 30 minut.
Pianka:
Mleko, kawę i żelatynę wymieszać w małym rondelku.Podgrzać do rozpuszczenia żelatyny. Jogurt połączyć z ksylitolem. Do jogurtu dodać kawę z mlekiem i dokładnie wymieszać. Ostrożnie wylać piankę na sernik i wstawić do lodówki do stężenia całości. Smacznego!