Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Cynamonowe palmiers

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Goście mają być lada moment, a Wy nie macie pomysłu na poczęstunek do kawy? Wystarczy 20 minut w kuchni, by cieszyć się cudownym karmelowym zapachem tych kruchych i słodkich ciastek.

Cynamonowe palmiers

Składniki:

Cynamonowe palmiers

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • drobny cukier
  • cynamon

 

Sposób przygotowania:

Cynamonowe palmiers
Piekarnik nagrzać do 210 stopni. Ciasto obtoczyć z obu stron w cukrze i cynamonie. Następnie zwinąć z obu stron, tak by obok siebie powstały dwa ruloniki. Ciasto pokroić na 1-centymetrowe plastry. Każdy spłaszczyć w dłoniach i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w równych odstępach (ciastka nieco urosną). Piec na środkowym poziomie piekarnika przez 10 minut, następnie odwrócić na drugą stronę i piec kolejne 7 minut, pilnując by cukier się nie przypalił.

Tagi:

ciasto