Sposób przygotowania:
Palmiery takie małe a takie pyszne
Do miseczki wsypujemy cukier oraz cynamon i dokładnie mieszamy. Odkładamy jedną łyżkę mieszanki.
Ciasto francuskie rozwijamy. Jeśli mamy mrożone musimy je wcześniej rozmrozić.
Następnie rozwinięte ciasto posypujemy przygotowaną wcześniej mieszanką cynamonu i cukru.
Dłuższy bok ciasta składamy do środka ciasta. To samo robimy z drugim bokiem. Teraz składamy do siebie oba prostokąty, by powstał jeden.
Za pomocą ostrego noża tniemy ciasto na 1 cm paseczki.
Teraz odwijamy je tak by powstało nam coś co kształtem będzie przypominało serce (zdjęcie nr 4).
Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do odstawionej mieszanki i lekko dociskamy, by składniki przykleiły się do ciasta.Ja najpierw zrobiłam wszystkie ciasteczka, a później lekko zwilżałam brzegi ciastek i wkładałam co cukru z cynamonem.
Ciasteczka pieczemy w temp. 200 st przez 15-20 minut.
Ciasto francuskie rozwijamy. Jeśli mamy mrożone musimy je wcześniej rozmrozić.
Następnie rozwinięte ciasto posypujemy przygotowaną wcześniej mieszanką cynamonu i cukru.
Dłuższy bok ciasta składamy do środka ciasta. To samo robimy z drugim bokiem. Teraz składamy do siebie oba prostokąty, by powstał jeden.
Za pomocą ostrego noża tniemy ciasto na 1 cm paseczki.
Teraz odwijamy je tak by powstało nam coś co kształtem będzie przypominało serce (zdjęcie nr 4).
Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do odstawionej mieszanki i lekko dociskamy, by składniki przykleiły się do ciasta.Ja najpierw zrobiłam wszystkie ciasteczka, a później lekko zwilżałam brzegi ciastek i wkładałam co cukru z cynamonem.
Ciasteczka pieczemy w temp. 200 st przez 15-20 minut.