Sposób przygotowania:
Cynamonowo-śmietankowe ciasto z polewą czekoladową
1. Jajka miksujemy z cukrem trzcinowym na puszystą masę, następnie dodajemy olej i śmietankę, chwilę miksujemy. Dodajemy mąkę tortową, proszek do pieczenia i cynamon, dokładnie ucieramy na gładką masę.
2. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 21 cm x 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Studzimy.
4. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej, następnie smarujemy nią ciasto i odstawiamy do zastygnięcia. 5. Po tym czasie kroimy i podajemy.
2. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 21 cm x 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Studzimy.
4. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej, następnie smarujemy nią ciasto i odstawiamy do zastygnięcia. 5. Po tym czasie kroimy i podajemy.