Sposób przygotowania:
Cytrynowe ciasteczka ,,duszki''
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy. Z ciasta wykrawamy ciasteczka w kształcie duchów i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Ciasteczka pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone studzimy.
3. Zimne białko ucieramy z cukrem pudrem i sokiem, z cytryny ( cukier puder dodajemy stopniowo) na gładką masę. Gdy lukier będzie miał odpowiednią konsystencję dekorujemy nim ciasteczka.
4. W odrobinie lukru rozpuszczamy niebieski barwnik i za pomocą wykałaczki duszkom rysujemy oczka i buzie.
5. Udekorowane ciasteczka odstawiamy do zastygnięcia lukru.
2. Ciasteczka pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone studzimy.
3. Zimne białko ucieramy z cukrem pudrem i sokiem, z cytryny ( cukier puder dodajemy stopniowo) na gładką masę. Gdy lukier będzie miał odpowiednią konsystencję dekorujemy nim ciasteczka.
4. W odrobinie lukru rozpuszczamy niebieski barwnik i za pomocą wykałaczki duszkom rysujemy oczka i buzie.
5. Udekorowane ciasteczka odstawiamy do zastygnięcia lukru.
Magdalena88
Babeczka35
Dziękuję bardzo:)