IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Bezowe duszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniałe bezowe duszki, łatwe w przygotowaniu i ciągnące w środku.

Bezowe duszki

Składniki:

Bezowe duszki

 

  • 5 białek
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • pisaki jadalne do dekoracji

Sposób przygotowania:

Bezowe duszki
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno z
dodatkiem soli, pod koniec ubijania dodać stopniowo cukier, a
następnie mąkę ziemniaczaną.
Za pomocą szprycy / rękawa cukierniczego z okrągłą końcówka wyciskać
duszki. Piec ok 60 min w temp. 120'C. Gotowe przestudzić i udekorować
minką.
Smacznego !!