Sposób przygotowania:
Cytrynowe ciasteczka z kaszą manną
Do miski wsypujemy mąkę, kaszę mannę, cukier oraz proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką.
Cytrynę dokładnie myjemy i ocieramy z niej skórkę, a następnie wyciskamy sok. Dodajemy do reszty składników.
Dodajemy również masło i jajko. Zagniatamy ciasto. Jeśli będzie zbyt klejące, można dodać jeszcze trochę mąki.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczamy je i wierzch posypujemy cukrem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 11 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Cytrynę dokładnie myjemy i ocieramy z niej skórkę, a następnie wyciskamy sok. Dodajemy do reszty składników.
Dodajemy również masło i jajko. Zagniatamy ciasto. Jeśli będzie zbyt klejące, można dodać jeszcze trochę mąki.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczamy je i wierzch posypujemy cukrem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 11 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
mocsłodkości
Ania321
robaczek