Sposób przygotowania:
Kruche cytrynowe ciasteczka
Na blat przesiewamy wymieszaną mąkę z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Dodajemy żółtka, pokrojone masło lub margarynę oraz startą na tarce skórkę z jednej cytryny.Szybko zarabiamy gładkie i jednolite ciasto, które owijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 10-15 minut w temp. 190 st.
Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek oraz jak grubo rozwałkowane było ciasto.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 10-15 minut w temp. 190 st.
Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek oraz jak grubo rozwałkowane było ciasto.
niezły kąsek
misia5
LauraLaura
misia5
Mi Boże Narodzenie kojarzy się z pierniczkami :)