Sposób przygotowania:
Cytrynowe ciastka z Lemon CurdCiasto
Wszystkie składniki umieścić w misce i szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Uformować w kulę, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce 60 minut. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować na grubość około 3 mm i za pomocą okrągłej foremki wykrawać ciasteczka. W połowie z nich zrobić dodatkową dziurkę, np. kieliszkiem. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić 10 minut w lodówce. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 190 st.C. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do piekarnika. Piec przez około 10 minut do ładnego zarumienienia. Upieczone wyjąć i wystudzić.
ETAP 2:
Ostudzone ciastka bez dziurki wysmarować Lemon Curd, przykryć (wcześniej oprószonymi cukrem pudrem) ciastkami z dziurką. Smacznego!
marietta
ciasteczka
mocsłodkości
skuter5