Sposób przygotowania:
Cytrynowe ciasto
Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia aż zacznie lekko tężeć. Szklankę wody gotujemy ze szklanką cukru i 125 ml soku z cytryny.
Budyń śmietankowy x 2 rozpuszczamy w połowie szklanki wody, a następnie dodajemy do gotującej się wody i mieszamy aż zgęstnieje do konsystencji budyniu. Odstawiamy do wystygnięcia.
Blachę wykładamy herbatnikami bez czekolady.
Ucieramy masło. Dodajemy do niego powoli przygotowany budyń po wystygnięciu. Ucieramy masę na gładko i wylewamy na herbatniki. Kładziemy drugą warstwę herbatników. Ubijamy śmietanę z 600 ml śmietanki 30% dodając 4 łyżeczki cukru kryształ. Jak już ubije się dodajemy powoli tężejącą galaretkę i miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Masę wylewamy na herbatniki i układamy ostatnią warstwę z herbatników z czekoladą. Wstawiamy do lodówki na noc.
Budyń śmietankowy x 2 rozpuszczamy w połowie szklanki wody, a następnie dodajemy do gotującej się wody i mieszamy aż zgęstnieje do konsystencji budyniu. Odstawiamy do wystygnięcia.
Blachę wykładamy herbatnikami bez czekolady.
Ucieramy masło. Dodajemy do niego powoli przygotowany budyń po wystygnięciu. Ucieramy masę na gładko i wylewamy na herbatniki. Kładziemy drugą warstwę herbatników. Ubijamy śmietanę z 600 ml śmietanki 30% dodając 4 łyżeczki cukru kryształ. Jak już ubije się dodajemy powoli tężejącą galaretkę i miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Masę wylewamy na herbatniki i układamy ostatnią warstwę z herbatników z czekoladą. Wstawiamy do lodówki na noc.