Sposób przygotowania:
Sernik pistacjowo - marsowy
Czekolady i baton pokroić.
Jajka wy, mieszać z cukrem pudrem j budyniem. Dodać ser, śmietanę i serek, wymieszać. Następnie dodać pokrojone składniki i ponownie wymieszać masę.
Dno formy ( u mnie boki silikonowe i spód ceramiczny ) wysmarować masłem lub margaryną i wyłożyć biszkopty. Na biszkopty wylać masę serową.
Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą. Formę z masą wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec około 70 minut.
Sernik wystudzić, a gdy będzie zimny roztopić batony oraz śmietankę w kąpieli wodnej i potem dodać namoczoną żelatynę, wymieszać i polać sernik lekko schłodzoną polewą.
Zostawić do stężenia i przechowywać w lodówce.
Jajka wy, mieszać z cukrem pudrem j budyniem. Dodać ser, śmietanę i serek, wymieszać. Następnie dodać pokrojone składniki i ponownie wymieszać masę.
Dno formy ( u mnie boki silikonowe i spód ceramiczny ) wysmarować masłem lub margaryną i wyłożyć biszkopty. Na biszkopty wylać masę serową.
Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą. Formę z masą wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec około 70 minut.
Sernik wystudzić, a gdy będzie zimny roztopić batony oraz śmietankę w kąpieli wodnej i potem dodać namoczoną żelatynę, wymieszać i polać sernik lekko schłodzoną polewą.
Zostawić do stężenia i przechowywać w lodówce.