Sposób przygotowania:
Cytrynowe muffiny
Oddzielnie mieszamy składniki suche a oddzielnie mokre. Następnie łączymy je ze sobą i delikatnie mieszamy. Na koniec ścieramy skórkę z cytryny. Pamiętajmy że należy ją zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ścierając skórkę należy uważać by nie zetrzeć razem białej pod skórki bo wtedy będziemy mieli gorzkawy posmak. Ścieramy więc tylko żółtą skórkę. Jeszcze raz mieszamy i wylewamy ciasto do papilotek umieszczonych w blaszce do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp.180*C i pieczemy ok.25min. Studzimy i oblewamy lukrem. Lukier przygotowujemy w następujący sposób: Wyciskamy sok z cytryny i dosypujemy cukier puder cały czas mieszając. Dosypujemy tyle cukru by powstał dość gęsty lukier. Jeśli uzyskamy żądaną konsystencję to możemy dekorować muffiny.