Sposób przygotowania:
Cytrynowe muffiny z czereśniami
Do jednej miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i skórkę cytryny – mieszamy. Do drugiej miski wlewamy jogurt,olej i wbijamy jajko – mieszamy.
Do suchych składników wlewamy mokre – mieszamy.
Do papilotek przekładamy ciasto do 3/4 wysokości. Czereśnie drylujemy, wkładamy do ciasta.
Przygotowujemy kruszonkę: do miski wsypujemy mąkę i cukier puder, dodajemy masło i rozcieramy w palcach do uzyskania kruszonki.
Kruszonkę przekładamy na owoce. Wkładamy muffiny do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 30 minut do zarumienienia i suchego patyczka.
Do suchych składników wlewamy mokre – mieszamy.
Do papilotek przekładamy ciasto do 3/4 wysokości. Czereśnie drylujemy, wkładamy do ciasta.
Przygotowujemy kruszonkę: do miski wsypujemy mąkę i cukier puder, dodajemy masło i rozcieramy w palcach do uzyskania kruszonki.
Kruszonkę przekładamy na owoce. Wkładamy muffiny do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 30 minut do zarumienienia i suchego patyczka.