Sposób przygotowania:
Muffinki z krówkami
Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.
W jednej misce wymieszać składniki suche a w drugiej misce wymieszać składniki mokre. Następnie połączyć zawartość obu misek.
Przygotować foremkę na muffinki, u mnie silikonowa.
Do każdej foremki na muffinkę nałożyć 2 łyżki ciasta i włożyć jedną krówkę. Następnie foremki uzupełnić ciastem do wysokości 3/4 foremki. Krówki można też pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z ciastem.
Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka, ok 30-40 minut, funkcja góra-dół.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować.
Z podanych składników wyszło mi 12 muffinke, wszystko zależy od wielkości foremek.
W jednej misce wymieszać składniki suche a w drugiej misce wymieszać składniki mokre. Następnie połączyć zawartość obu misek.
Przygotować foremkę na muffinki, u mnie silikonowa.
Do każdej foremki na muffinkę nałożyć 2 łyżki ciasta i włożyć jedną krówkę. Następnie foremki uzupełnić ciastem do wysokości 3/4 foremki. Krówki można też pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z ciastem.
Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka, ok 30-40 minut, funkcja góra-dół.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować.
Z podanych składników wyszło mi 12 muffinke, wszystko zależy od wielkości foremek.