Sposób przygotowania:
Cytrynowo – imbirowe krewetki z nutą ostrościETAP 1:
Imbir obrać i posiekać na drobne kawałki, papryczkę chilli przekroić wzdłuż, pozbawić pestek i drobno posiekać. Natkę z pietruszki oraz suszone pomidory również posiekać.
ETAP 2:
Krewetki płukać pod bieżącą ciepłą wodą do momentu aż się rozmrożą, a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem.
Krewetki przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą, dodać imbir, papryczkę i wszystko smażyć około 3-4 minut. Następnie dodać sok z wyciśniętej cytryny, posiekaną natkę oraz curry, dokładnie wymieszać i całość chwilę podgotować.
Na koniec dodać kilka kropel oliwy z oliwek i dokładnie wymieszać.
ETAP 3:
Na rozgrzanej patelni grillowej przygotować zrumienione grzanki.
ETAP 4:
Krewetki wyłożyć na przygotowane grzanki i na wierzchu posypać posiekanymi suszonymi pomidorami.
niezły kąsek