Sposób przygotowania:
Grillowane krewetki z talarkami i kukury
W miseczce wymieszać miód, sos sojowy, olej, włożyć krewetki do marynaty na godzinę. Ziemniaki pokroić w plasterki, posolić, oprószyć papryką i pieprzem, dać na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć aż przestaną byś surowe a będą chrupkie. Kukurydzę obgotować w osolonej wodzie przez 20 minut, następnie wyjąć, odsączyć, posmarować masłem i grillować przez 10minut. Krewetki wyjąć z marynaty i grillować po 2 minuty z każdej strony. Przygotować sos. Połączyć wszystkie składniki w słoiku, przykryć szczelnie i mocno wstrząsnąć. Sałatę wymieszać z sosem, na to ułożyć porcje krewetek, obok kawałki kukurydzy, ziemniaki, kawałki pomidorów i kleksy sosów czosnkowego oraz salsy meksykańskiej.