Sposób przygotowania:
Jajka w sosie tatarskim
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Studzimy ,obieramy. Przekrawamy na pół. Pieczarki, ogórki, osączamy na sicie z zalewy, kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Groszek konserwowy również osączamy na sicie,przelewamy zimną wodą i dokładnie osączamy. Szczypiorek płuczemy wodą i drobniutko siekamy. Ogórki, pieczarki, groszek i połowę szczypiorku mieszamy z majonezem, śmietaną, jogurtem naturalnym, musztardą doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi.
Połówki jajek układamy na półmisku lub talerzyku i polewamy sosem, wierzch posypujemy pozostałym szczypiorkiem.
Groszek konserwowy również osączamy na sicie,przelewamy zimną wodą i dokładnie osączamy. Szczypiorek płuczemy wodą i drobniutko siekamy. Ogórki, pieczarki, groszek i połowę szczypiorku mieszamy z majonezem, śmietaną, jogurtem naturalnym, musztardą doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi.
Połówki jajek układamy na półmisku lub talerzyku i polewamy sosem, wierzch posypujemy pozostałym szczypiorkiem.
czosniak
Agnieszka Rec