Sposób przygotowania:
Cytrynowy kurczak
Kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i przygotować do marynowania. Wszystkie przyprawy wymieszać najlepiej w miseczce i tak przygotowaną mieszanką dokładnie natrzeć całego kurczaka na zewnątrz oraz wewnątrz. Dodatkowo do środka kurczaka włożyć dokładnie umytą cytrynę. Nogi można zawiązać dratwą.
Kurczaka schować do lodówki na noc, a potem piec 2 godziny przy temperaturze 180 stopni.
W trakcie pieczenia polewać co jakiś czas kurczaka wytworzonym sosem.
Podawać z tym co lubimy.
Czas pieczenia kurczaka zależy od wielkości - 1 kg to jedna godzina.
Kurczaka schować do lodówki na noc, a potem piec 2 godziny przy temperaturze 180 stopni.
W trakcie pieczenia polewać co jakiś czas kurczaka wytworzonym sosem.
Podawać z tym co lubimy.
Czas pieczenia kurczaka zależy od wielkości - 1 kg to jedna godzina.