Sposób przygotowania:
Gulasz z marchewką
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w grube plasterki. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę. Cebulę kroimy w półplastry.
Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gaz. Zanim woda się zagotuję, smażymy mięso na rozgrzanym tłuszczu na patelni.
Do gotującej się wody przekładamy obsmażone mięso, dodajemy marchewkę i przyprawy. Smażymy cebulę i wkładamy do garnka. Gotujemy do miękkości.
Do 3/4 szkl. wody dajemy 1 łyżeczkę mąki kukurydzianej, mieszamy i dolewamy wode ( do pełnej szklanki).
Gdy mięso jest miękkie doprawiamysolą, pieprzem, ziołami prowansalskimi.
Wlewamy wodę z mąką. Zagotowujemy.
Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gaz. Zanim woda się zagotuję, smażymy mięso na rozgrzanym tłuszczu na patelni.
Do gotującej się wody przekładamy obsmażone mięso, dodajemy marchewkę i przyprawy. Smażymy cebulę i wkładamy do garnka. Gotujemy do miękkości.
Do 3/4 szkl. wody dajemy 1 łyżeczkę mąki kukurydzianej, mieszamy i dolewamy wode ( do pełnej szklanki).
Gdy mięso jest miękkie doprawiamysolą, pieprzem, ziołami prowansalskimi.
Wlewamy wodę z mąką. Zagotowujemy.