katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Czarna pasta do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kaszanka trochę pod inną postacią. Jak ktoś lubi kaszankę to pasta jest smaczna.. można dodać też troszkę cebulki.

Czarna pasta do chleba

Składniki:

Czarna pasta do chleba

 

  • kaszanka ok 30 dag
  • jajka ugotowane na twardo 2-3 szt
  • kiełbasa swojska ok 10 dag
  • ogórek konserwowy albo kiszony 1 szt
  • por posiekany 1 łyżka kopiasta
  • masło ok 1 łyżka z czubkiem
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Czarna pasta do chleba
Ugotowane jajka, kiełbasę( można obrać z osłonki) i ogórka drobno kroimy. Z kaszanki zdejmujemy osłonkę i rozkruszamy ją widelcem. Dodajemy masło, por i kiełbasę.

Ucierany wszystko razem łyżką a następnie dodajemy jajka, ogórka i mieszamy. Doprawiamy do smaku.

Przygotowaną pastą smarujemy kromki chleba.