Sposób przygotowania:
Tort wątróbkowyETAP 1:
Marchewki ugotować w osolonej wodzie. Obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Sól i pieprz do smaku. Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek i zetrzeć osobno na tarce o grubych oczkach. Dodać majonez, pieprz i sól. Wymieszać. Wątróbkę oczyścić z błonek, umyć, osuszyć i przepuścić przez maszynkę z drobnym sitkiem. Jajka, mleko, wodę, mąkę pszenną wymieszać razem i dodać wątróbkę. Z tak zrobionego ciasta smażyć naleśniki na oleju rzepakowym.
Pierwszy naleśnik posmarować połową masy np. z białek. Przykryć następnym naleśnikiem i posmarować też masą. Może być z żółtek, albo z marchewki. Układać naleśniki i smarować, aż do wyczerpania składników. Wierzch tortu posmarować majonezem i udekorować wg uznania np. marchewką i natką pietruszki.
Smacznego.
CORAL
ewaeu