anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Pasta z awokado i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Szybka do zrobienia z prostych i łatwo dostępnych składników pasta do chleba jest bogata w wartościowe składniki i bardzo smaczna.

Pasta z awokado i jajek

Składniki:

Pasta z awokado i jajek

 

Sposób przygotowania:

Pasta z awokado i jajek

ETAP 1:

Pasta z awokado i jajek
Ugotowane na twardo jajka obrać i wystudzić.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i rozdrobnić widelcem.

ETAP 2:

Pasta z awokado i jajek
Gotową pastę odstawić do lodówki na godzinę.

Awokado umyć, usunąć pestkę i skórkę, a miąższ rozgnieść widelcem. Awokado połączyć z jajkiem, dodać sok z cytryny, drobno pokrojoną szalotkę, szczypiorek i rozgnieciony czosnek. Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i wymieszać. Przełożyć do zamykanego pojemnika i odstawić do lodówki na minimum godzinę, aby smaki się przemieszały.