kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Czarne oliwki w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ładnie się prezentują i są pyszne

Czarne oliwki w cieście naleśnikowym

Składniki:

Czarne oliwki w cieście naleśnikowym

 

  • mleko 500ml
  • maka pszenna - 250g
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • jajko
  • olej-do głębokiego smażenia
  • czarne oliwki- 60 sztuk
  • szynka konserwowa

Sposób przygotowania:

Czarne oliwki w cieście naleśnikowym
Z mleka,mąki,jajka,soli i cukru wyrabiamy mikserem ciasto.Odstawiamy je na 15 minut.W tym czasie nadziewamy oliwki szynką-dosyć czasochłonne-uważamy aby oliwki nie popękały.Gotowe oliwki moczymy w ciescie naleśnikowym i wrzucamy na rozgrzany głęboki olej.Smażymy na złoto.Smacznego!!!