iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Czarny przekladaniec

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Wydaje sie kaloryczne ale bardzo dobre.

Czarny przekladaniec

Składniki:

Czarny przekladaniec

 

  • 125g oleju,250g cukru,375gmaka,4 lub 5 lyzeczki kakao,1torebka proszku do pieczenia,4jajka.

 

  • Krem:3male smietany do ubijania,cukier(ile kto chce).

 

  • 1sloik dzemu wisniowego,

 

  • syrop do nasaczenia:1szklanka koniaku,2szklanki wody,1szklanka cukru.

 

 

  • Czarna czekolada do posypania.

Sposób przygotowania:

Czarny przekladaniec
Mieszamy skladniki na biszkop i ubijamy na lednolita ,pulchna mase.Wylewamy do formy i wstawiamy do uprzednio nagrzanego piekarnika na 180stop na ok 30 min.Ciasto jest gotowe jezeli wbity widelec "wyjdzie"czysty.Studzimy biszkopt i kroimy na 3 czesci.Kazda nasaczmy syropem(zrobionym z podanych wyzej skladnikow).Na kazdy nakladamy dzem i smarujemy caly placek pozniej smietane,nastepnie drugi placek i powtarzamy czynnosc z dzemem i smietana.Na sam wieszch smarujemy tylko smietana i ucieramy czarna czekolade i sypiemy na smietane.Wkladamy do lodowki na kilka godzin.SMACZNEGO:)))))