zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Czekolada na gorąco z bitą śmietaną

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

coś pysznego na te paskudne i deszczowe jesienne dni

Czekolada na gorąco  z bitą śmietaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czekolada na gorąco z bitą śmietaną

 

  • 125 ml mleka
  • 2 szczypty cynamonu
  • 50 g czekolady mlecznej
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 3 szczypty cukru waniliowego
  • czekoladowa posypka do ciast

Sposób przygotowania:

Czekolada na gorąco z bitą śmietaną
W rondelku podgrzać mleko razem z cynamonem. Wrzucić do ciepłego mleka i dokładnie wymieszać aż czekolada się rozpuści i połączy z mlekiem. Zimną śmietanę wlać do wysokiego naczynia i ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Czekoladę ponownie wymieszać, wlać do wysokiej szklanki na na nią wycisnąć za pomocą dekoratora lub woreczka foliowego bitą śmietanę. Na koniec posypać czekoladową posypką.
Czekolada na gorąco  z bitą śmietaną
mleko podgrzać z cynamonem i dodać czekoladę
Czekolada na gorąco  z bitą śmietaną
gorącą czekoaldę wlać do wysokiej szklanki
Czekolada na gorąco  z bitą śmietaną
następnie wyłożyć ubitą śmietanę i posypać posypką