Sposób przygotowania:
Domowe czekoladki Toffifee
Masło, cukier i 100ml śmietanki zagotować i, stale mieszając, gotować na małym ogniu około 25-30 minut. Należy bardzo uważać, by masa się nie przypaliła! Następnie od razu masę przekładać do foremek na czekoladki, mniej więcej do połowy wysokości. W każdej czekoladce zanurzyć po jednym całym orzechu laskowym. Ostudzić i wstawić na godzinę do lodówki. Czekoladę połamać na kawałki i wraz z łyżką śmietanki 30% stopić na parze. Czekoladą zalać wierzch czekoladek. Schładzać kilka godzin.
marietta
czekoladka_m
:) Dziękuję!
ajrinwu
jak będę miała foremki do czekoladek wypróbuję Twój przepis, wyglądają zachęcająco...
czekoladka_m
Cieszę się i polecam!! :)
Ardioza
Kup czekoladę rozpuścić ja w garnku i wlej do własnych foremek. Gotowe! :-D im lepsza czekoladę kupisz tym smaczniejsze będą Twoje domowe czekoladki ;-)