Sposób przygotowania:
Domowe czekoladki Reese's
Masło orzechowe dobrze wymieszać z ekstraktem z wanilii oraz przesianym cukrem pudrem.
Czekoladę posiekać, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej (posiekaną czekoladę wrzucamy do miski. Miskę umieszczamy na garnuszku z gotującą się wodą. Podgrzewamy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż czekolada się rozpuści) Chwilkę przestudzić.
Na dno papilotek na pralinki nałożyć łyżeczkę rozpuszczonej czekolady i za pomocą pędzelka rozsmarować ją również na bokach. Schłodzić w lodówce do zastygnięcia czekolady.
Z masy orzechowej uformować małe kulki i umieścić je w papilotkach. Zalać resztą czekolady i wyrównać. Ponownie schłodzić do całkowitego zastygnięcia.
Przed podaniem delikatnie oddzielić papierem od czekoladki.
Smacznego!
Czekoladę posiekać, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej (posiekaną czekoladę wrzucamy do miski. Miskę umieszczamy na garnuszku z gotującą się wodą. Podgrzewamy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż czekolada się rozpuści) Chwilkę przestudzić.
Na dno papilotek na pralinki nałożyć łyżeczkę rozpuszczonej czekolady i za pomocą pędzelka rozsmarować ją również na bokach. Schłodzić w lodówce do zastygnięcia czekolady.
Z masy orzechowej uformować małe kulki i umieścić je w papilotkach. Zalać resztą czekolady i wyrównać. Ponownie schłodzić do całkowitego zastygnięcia.
Przed podaniem delikatnie oddzielić papierem od czekoladki.
Smacznego!
LauraLaura