SUPERPRZEPIS

Domowe czekoladki Reese's

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Domowe czekoladki Reese's Więcej zdjęć (2)

Czekolada i masło orzechowe- duet stworzony dla siebie! Domowe czekoladki to świetny pomysł na przekąskę w ciągu dnia. Polecam szczególnie wielbicielom słodko-słonych smaków!

Składniki:

Domowe czekoladki Reese's

 

  • 120 g masła orzechowego (zwykłego lub z kawałkami orzeszków tzw. crunchy)
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 200 g mlecznej/gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Domowe czekoladki Reese's
Masło orzechowe dobrze wymieszać z ekstraktem z wanilii oraz przesianym cukrem pudrem.

Czekoladę posiekać, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej (posiekaną czekoladę wrzucamy do miski. Miskę umieszczamy na garnuszku z gotującą się wodą. Podgrzewamy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż czekolada się rozpuści) Chwilkę przestudzić.

Na dno papilotek na pralinki nałożyć łyżeczkę rozpuszczonej czekolady i za pomocą pędzelka rozsmarować ją również na bokach. Schłodzić w lodówce do zastygnięcia czekolady.

Z masy orzechowej uformować małe kulki i umieścić je w papilotkach. Zalać resztą czekolady i wyrównać. Ponownie schłodzić do całkowitego zastygnięcia.

Przed podaniem delikatnie oddzielić papierem od czekoladki.

Smacznego!
Domowe czekoladki Reese's
Gotowe do zjedzenia domowe czekoladki Reese's.

Tagi:

czekolada