Sposób przygotowania:
Czekoladki na dzień nauczyciela
Galaretkę rozpuścić z miseczce lub innym naczyniu i wystudzić.
Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Czekolady rozpuścić ( białą i gorzką ) w kapieli wodnej w dwóch naczyniach.
Jedną foremkę wysmarować ciemną czekoladą a drugą białą.
Foremki wstawić do lodówki.
Gdy czekolada sie zetnie ponownie wysmarować foremki tylko ciemną czekoladą i ponownie włożyć je do lodówki.
Gdy czekolada się zetnie napełnić wgłębienia do 3/4 wysokości galaretką i ponownie włożyć foremki do lodówki.
Gdy galaretka dobrze się zetnie wypełnić wgłębienia ciemną czekoladą i oczywiście znów włożyć formy do lodówki.
Po około 30 minutach delikatnie wyjąć pralinki z foremek i usunąć ewentualnie wystające elementy czekolady.
Pralinki udekorować roztopioną czekoladą ( jasne ciemną a ciemne jasną ).
Zapakować dekoracyjnie i dać komuś w prezencie lub zjeść na deser.
Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Czekolady rozpuścić ( białą i gorzką ) w kapieli wodnej w dwóch naczyniach.
Jedną foremkę wysmarować ciemną czekoladą a drugą białą.
Foremki wstawić do lodówki.
Gdy czekolada sie zetnie ponownie wysmarować foremki tylko ciemną czekoladą i ponownie włożyć je do lodówki.
Gdy czekolada się zetnie napełnić wgłębienia do 3/4 wysokości galaretką i ponownie włożyć foremki do lodówki.
Gdy galaretka dobrze się zetnie wypełnić wgłębienia ciemną czekoladą i oczywiście znów włożyć formy do lodówki.
Po około 30 minutach delikatnie wyjąć pralinki z foremek i usunąć ewentualnie wystające elementy czekolady.
Pralinki udekorować roztopioną czekoladą ( jasne ciemną a ciemne jasną ).
Zapakować dekoracyjnie i dać komuś w prezencie lub zjeść na deser.