Sposób przygotowania:
Pianka serowa z musem dyniowym i kwiatkiem 3DETAP 1:
Kwiatek - Przeźroczystą galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie wg przepisu na opakowaniu. 
Przelać do salaterki o średnicy 20 cm. Wstawić do lodówki żeby stężała. 
W szklance rozpuścić łyżeczkę żelatyny w trzech łyżkach gorącej wody. Dodać mleko i cukier puder. Mieszać aż składniki się połączą. 
Rozlać do dwóch naczynek i dodać barwniki - do jednego żółty , do drugiego zielony. Do strzykawki nabrać żółtego barwnika i wstrzykiwać w przeźroczystą galaretkę w salaterce. 
Tak samo postąpić z zielonym barwnikiem. Wstrzykiwać nieco po skosie. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. 
Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Wystudzić. 
Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i ser z wiaderka. Wymieszać przy pomocy miksera. 
Dodać tężejącą galaretkę cytrynową i borówki amerykańskie. Wymieszać i przełożyć do tortownicy o średnicy 20 cm. Wstawić do lodówki żeby pianka stężała. 
Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i dodać do musu dyniowego z jabłkiem. Chłodny mus wyłożyć na sztywną piankę serową. Wstawić do lodówki. 
Galaretkę z kwiatkiem wyjąć z salaterki. Najlepiej zamoczyć salaterkę w ciepłej wodzie, wtedy galaretka się odklei. 
Delikatnie przełożyć na wierzch deseru. Wstawić jeszcze na min. pół godziny, albo dłużej do lodówki, żeby deser całkowicie stężał. 
Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Justi2401
SylaUla
ewaeu
Dziękuję...☺
ewaeu
Dziękuję...☺
ewaeu
Dziękuję...☺