Sposób przygotowania:
Pianka serowa z musem dyniowym i kwiatkiem 3DETAP 1:
Kwiatek - Przeźroczystą galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Przelać do salaterki o średnicy 20 cm. Wstawić do lodówki żeby stężała.
W szklance rozpuścić łyżeczkę żelatyny w trzech łyżkach gorącej wody. Dodać mleko i cukier puder. Mieszać aż składniki się połączą.
Rozlać do dwóch naczynek i dodać barwniki - do jednego żółty , do drugiego zielony. Do strzykawki nabrać żółtego barwnika i wstrzykiwać w przeźroczystą galaretkę w salaterce.
Tak samo postąpić z zielonym barwnikiem. Wstrzykiwać nieco po skosie. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Wystudzić.
Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i ser z wiaderka. Wymieszać przy pomocy miksera.
Dodać tężejącą galaretkę cytrynową i borówki amerykańskie. Wymieszać i przełożyć do tortownicy o średnicy 20 cm. Wstawić do lodówki żeby pianka stężała.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i dodać do musu dyniowego z jabłkiem. Chłodny mus wyłożyć na sztywną piankę serową. Wstawić do lodówki.
Galaretkę z kwiatkiem wyjąć z salaterki. Najlepiej zamoczyć salaterkę w ciepłej wodzie, wtedy galaretka się odklei.
Delikatnie przełożyć na wierzch deseru. Wstawić jeszcze na min. pół godziny, albo dłużej do lodówki, żeby deser całkowicie stężał.
Smacznego.
Justi2401
SylaUla
ewaeu
Dziękuję...☺
ewaeu
Dziękuję...☺
ewaeu
Dziękuję...☺