Sposób przygotowania:
Czekoladki z czerwonymi oczkami.
Galaretkę przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu czyli zagotować 500 ml.wody,wsypać roztwór i wymieszać,aż się rozpuści, po czym zestawić,przestudzić. Lekko tężejącą galaretkę przelać do średniej salaterki i wstawić do całkowitego stężenia w chłodne miejsce. Czekoladę drobno posiekać,wsypać do garnka,wbić żółtko,wlać mleko. Naczynie ustawić na słabym ogniu,mieszając składniki trzepacz- -ką na puszystą masę,nie dopuszczając do zagotowania się masy. Zdjąć garnek z ognia i wstawić do zimnej kąpieli wodnej. Masę czekoladową ostudzić, mieszając cały czas. Ubić śmietaną na sztywno, dodać do masy, doprawić brandy lub wiśniówką. Masą napełnić formę silikonową odporną na zamrażanie(15-20 sztuk po 20 ml.poj.).Galaretkę wyjąć z lodówki,wybić z miseczki,a potem pokroić na 15-20 kawałków i każdy zatopić w masie czekoladowej,popychając je trzonkiem łyżeczki na samo dno w każdym otworku(mogą to być także wisienki koktajlowe) i postukać formą delikatnie o stół,aby mogły się wydostać pęcherzyki powietrza.Formę przykryć,wstawić do zamrażalnika i zamrażać z 2 godziny. Po wyjęciu formę położyć na blacie kuchennym,kładąc na wierzchu jej gorącą ściereczkę do naczyń. Wyjąć pralinki z formy i podawać na średnim półmisku lub piętrowych talerzykach.