Sposób przygotowania:
Czekoladki z likierem
Do miski wsypać białą czekoladę, u mnie wiórki białe czekoladowe, dodać likier. Miskę postawić na rondelku z gotującą się wodą i w kąpieli wodnej, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia się czekolady i połączenia z likierem.
Następnie łyżeczką nalewać czekoladę do foremki, odstawić do zastygnięcia. Tak postąpić też z ciemną czekoladą, tylko bez likieru, rozpuścić i wylać na białą czekoladę.
Foremkę wstawić na 2 godziny do lodówki, po tym czasie wyjąć czekoladki z foremki.
Następnie łyżeczką nalewać czekoladę do foremki, odstawić do zastygnięcia. Tak postąpić też z ciemną czekoladą, tylko bez likieru, rozpuścić i wylać na białą czekoladę.
Foremkę wstawić na 2 godziny do lodówki, po tym czasie wyjąć czekoladki z foremki.