Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Czekoladowa polewa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Słodka polewa na ciasta i torty.

Czekoladowa polewa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czekoladowa polewa

 

  • 10 dag masło,
  • 5 łyżek cukier puder,
  • 5 dag czekolada gorzka,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2 łyżki mleko,
  • 2 łyżeczki żelatyna,
  • 2 łyżki śmietana,
  • 1/2 łyżeczki aromat rumowy

Sposób przygotowania:

Czekoladowa polewa
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Masło włożyć do rondelka, dodać mleko, cukier puder, kakao, utartą na tarce czekoladę i żelatynę. Wszystko wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia, ostudzić, połączyć ze śmietaną i aromatem, dokładnie wymieszać.
Czekoladowa polewa
Etap 1

Tagi:

czekolada