jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Czekoladowe bezy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kolorowe kruche beziki na podwieczorek

Czekoladowe bezy

Składniki:

Czekoladowe bezy

 

  • 4 białka
  • 20 dag cukru pudru
  • 8 dag mąki
  • 12 dag startej czekolady
  • 2 dag cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:

Czekoladowe bezy
Ubić białka na pianę, gdy będzie sztywna dodawać cukier puder, czekoladę, cukier waniliowy i cynamon, delikatnie wymieszać.

Blachę wysmarować tłuszczem i posypać mąką.

Łyżeczką nakładać małe porcje ciasta, zachowując spore odstępy.

Piec 18 minut w temp. 160 stop C.

 Gotowe bezy ostudzić i delikatnie ułożyć na talerzu.

Tagi:

czekolada bezy