Malinova

Malinova

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Czekoladowe brownie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo czekoladowe, bardzo słodkie, bardzo kaloryczne i bardzo szybko znika z talerza. Przepyszne czekoladowe ciasto, które pokocha każdy.

Czekoladowe brownie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czekoladowe brownie

 

  • 100g gorzkiej czekolady
  • 150g mlecznej czekolady
  • 200g masła
  • 170g mąki
  • 150g cukru
  • 3 jajka
  • Pół łyżeczki chili

Sposób przygotowania:

Czekoladowe brownie

KROK 1

Wszystkie składniki przygotować. Piekarnik wstawić na 180°C.

KROK 2

Czekoladowe brownie
Należy uważać, żeby nie spalić czekolady.

Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i mieszać do uzyskania gładkiej masy.

KROK 3

Czekoladowe brownie
Jajka z cukrem ubijam do momentu uzyskania lekkiej piany.

Jajka wbić do miski i ubić z cukrem. Dodać partiami mąkę i pół łyżeczki chili.

KROK 4

Czekoladowe brownie
Nie trzeba czekać, żeby czekoladowa masa przestygła.

Rozpuszczoną czekoladę z masłem powoli wlewać do masy i mieszać, aż wszystkie składniki się połączą.

KROK 5

Czekoladowe brownie
Po 20minutach ciasto będzie lejące, po 25 bardziej wypieczone.

Ciasto przelać do foremki i piec w zależności od upodobań 20-25 minut w 180°C.

KROK 6

Czekoladowe brownie
Gotowe ciasto z cukrem pudrem i migdałami. Przepyszna bomba kalorycna!

Upieczone ciasto zostawić do wystygnięcia, po czym pokroić i jeść. Smacznego :)