Sposób przygotowania:
Potrójnie czekoladowe brownie
Kostkę masła roztopić na patelni,dodać do niego 200 g gorzkiej czekolady i 100 g mlecznej czekolady.Podgrzewać na małym ogniu,mieszając co jakiś czas aby nie przypalić czekolady.Gdy składniki się roztopią i połączą odstawić patelnię do ostudzenia.Co jakiś czas mieszać masę czekoladowo-maślaną. Jajka ubić na pianę,dodać do nich mąkę,szczyptę soli i proszku do pieczenia oraz wystudzoną masę czekoladowo-maślaną.Na końcu dodać pokruszoną białą czekoladę i mleczną.Wymieszać składniki drewnianą łyżką. Tak przygotowaną masę wyłożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem ( ja użyłam blaszki 20x30 cm ).Wstawić do piekarnika i piec przez 30 min. Gotowe brownie wyciągnąć z piekarnika,przestudzić przez ok. 15 min. a następnie wyciągnąć z foremki i jeszcze ciepłe pokroić.Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
kinga
colazione