Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z truskawkami i kokosem
Ze wszystkich składników zagniatamy kruche ciasto. Całość dzielimy na dwie części: 2/3 i 1/3. Każdą część owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Masa: Białka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą pianę. W drugim naczyniu lekko ubijamy śmietanę z budyniami (proszkiem). Następnie dodajemy ubitą pianę. Obie masy łączymy. Na końcu dosypujemy kokos i mieszamy. Większą część ciasta kruchego rozwałkowujemy i wkładamy na dno tortownicy. Nie robimy brzegów. Czekoladową masę wlewamy na surowy spód. Truskawki myjemy i dzielimy na mniejsze kawałeczki. Układamy na masie. Na wierzch kruszymy resztę kruchego ciasta. Wstawiamy do piekarnika na 55 minut w temp. 180C. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego!