Sposób przygotowania:
Zupa krem z pora
Por, część białą i jasnozieloną dokładnie umyłam a następnie pokroiłam w talarki. W garnku rozgrzałam olej i wrzuciłam pokrojonego pora, chwilę smażyłam. W tym czasie obrałam dwa ziemniaki i pokroiłam w kostkę, wrzuciłam do garnka.
Po chwili wszystko zalałam bulionem warzywnym i gotowałam do miękkości warzyw. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodałam także pół łyżeczki musztardy. Wszystko razem zblendowałam. Można dodać także trochę śmietany.
Idealnie smakuje z grzankami lub z ziarnami słonecznika.
Po chwili wszystko zalałam bulionem warzywnym i gotowałam do miękkości warzyw. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodałam także pół łyżeczki musztardy. Wszystko razem zblendowałam. Można dodać także trochę śmietany.
Idealnie smakuje z grzankami lub z ziarnami słonecznika.