Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffinki z pomarańczą
1. Mąkę przesiewany przez sitko i dodajemy cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowego, kakao oraz pokrojoną drobno gorzką czekoladę.
2. Dodajemy mokre składniki: świeże jajka, mleko, olej, sok z jednej pomarańczy.
3. Mieszamy wszystkie składniki i na końcu dodajemy pokrojoną drobno jedną pomarańcze.
Mieszamy ponownie.
4. Ciasto przekładamy do ftna muffinki.
5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni do suchego patyczka. Około 25-30 minut.
2. Dodajemy mokre składniki: świeże jajka, mleko, olej, sok z jednej pomarańczy.
3. Mieszamy wszystkie składniki i na końcu dodajemy pokrojoną drobno jedną pomarańcze.
Mieszamy ponownie.
4. Ciasto przekładamy do ftna muffinki.
5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni do suchego patyczka. Około 25-30 minut.
ciasteczka
mocsłodkości