Sposób przygotowania:
Pyszne muffinki czekoladowe
Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.
Masło rozpuścić w rondelku i wystudzić. W jednej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia.
W drugiej misce wymieszać składniki mokre czyli śmietanę, jajka i roztopione masło.
Zawartość obu misek dokładnie wymieszać. Czekoladę posiekać na małe kawałki i dodać do masy. Ponownie wymieszać.
Masę przełożyć do foremki na muffinki, u mnie foremka silikonowa, którą dodatkowo wyłożyłam papierowymi papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec do suchego patyczka ok 30 minut, funkcja góra dół.
Po wystudzeniu można dowolnie udekorować.
Z podanych składników wyszło mi 12 muffinek.
Szklanka do odmierzania o pojemności 250 ml.
Masło rozpuścić w rondelku i wystudzić. W jednej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia.
W drugiej misce wymieszać składniki mokre czyli śmietanę, jajka i roztopione masło.
Zawartość obu misek dokładnie wymieszać. Czekoladę posiekać na małe kawałki i dodać do masy. Ponownie wymieszać.
Masę przełożyć do foremki na muffinki, u mnie foremka silikonowa, którą dodatkowo wyłożyłam papierowymi papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec do suchego patyczka ok 30 minut, funkcja góra dół.
Po wystudzeniu można dowolnie udekorować.
Z podanych składników wyszło mi 12 muffinek.
Szklanka do odmierzania o pojemności 250 ml.