Sposób przygotowania:
Czekoladowe owsiane ciasteczka z żurawinąETAP 1:
W miseczce umieścić mąkę pełnoziarnistą, kakao, proszek do pieczenia i 1 1/2 szklanki zmielonych na mąkę płatków owsianych. Wymieszać.
ETAP 2:
Miękkie masło utrzeć, aż się napuszy. Wsypać cukier i kontynuować ucieranie, po chwili wbić jajko. Cukier brązowy jest trudno do rozpuszczenia w maśle, więc nie należy się przejmować jeżeli będą widoczne jego kryształki.
Czekoladę gorzką rozpuścić nad kąpielą wodną, wlać do masła i zmiksować.
ETAP 3:
Wsypać suche składniki z miseczki i dokładnie wymieszać.
ETAP 4:
Na końcu wsypać posiekaną żurawinę, pokrojoną białą czekoladę (użyłam kropelek) i 1/2 szklanki całych płatków owsianych. Wymieszać łyżką lub dłonią.
Formować kuleczki trochę większe niż orzech włoski, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczyć.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec przez około 15 min. Smacznego :)
niezły kąsek